Angol nyelvtanulás sikerek

Tanulóink a következőket írták a nyelviskolában tanultak után

Végre sikerült egy olyan nyelviskolát találnom, ahol nem az a fontos, hogy az előírt tananyagot elvégezzem időre, hanem az, hogy meg is értsem, amit tanulok és főleg, hogy helyesen tudjam használni a nyelvet.
Sz. Éva


Lényegében örülök, hogy itt tanulhattam elsősorban azért, mert megszerettették velem a tanulást.
B. Bea


Mindenkinek ajánlom ezt az iskolát, különleges és bevált oktatási módszere és a jó tanárok miatt.
Gy. Ildikó


Párizsi utam során kiválóan tudtam alkalmazni az itt tanultakat. Gyakorlatilag mindent meg tudtam oldani a jelenlegi angol tudásommal. Kb. 2 hónap után ez egész jó eredmény. Az itt tanultak azonnal használhatóak a gyakorlatban, és ez még csak a kezdet.
O. György


Gerle Hajnalka vagyok. Nagyon örülök, hogy ebbe az iskolába beiratkoztam, mert itt elsősorban megtanítanak TANULNI! Ezekkel az ismeretekkel sokkal könnyebben tudok majd angolt tanulni és az a jó, hogy nem csak az angolt, hanem bármi mást is ami egy kicsit is érdekel. Ezzel a tudással jobban és világosabban megértem majd a dolgokat, és ezt most már egész életem során tudom alkalmazni. Ez nagyon jó dolog.


Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen helyet találtam. Úgy értem, hogy mindenki nagyon aranyos és a hangulat teljesen családias. Amíg itt tanultam, érezhetően nőtt az önbizalmam abban, hogy egyre bátrabb vagyok a beszélgetésben egyszerű és könnyed technikával napról napra bővebbé vált a szókincsem. Nem is tudtam, hogy egyszer úgy fogok megtanulni valamit, hogy szeretem és akarom és úgy jövök el otthonról az órára, hogy WOW! Ismét angolra megyek és milyen klassz lesz! Igaz most Én Londonba megyek, pontosan holnap, és valószínű utána már nem lesz szükségem tanfolyamra, de ha tudom ezt a helyet ajánlom majd mindenkinek. Nem véletlenül. Nagyon sok mindent kaptam tőletek! Köszönöm! Szuperek vagytok!

Szabó Péter
Kezdő


Levelezek egy görög fiúval és írt nekem egy elég hosszú levelet. Egyetlen egy szót sem kellett megnéznem a szótárban, mert az összes szót ismertem amit írt, és akkor sem kellett a szótárhoz nyúlnom, amikor válaszoltam neki! Nagyon-nagyon jó érzés volt!

Horinka Zsuzsanna


Szeptemberben kezdtem el járni a nyelviskolába, de már most érzem, hogy bátrabban oldom meg a szóbeli feladatokat / páros gyakorlatokat. Eddig az volt a problémám, hogy nem mertem megszólalni az órákon, nehogy valami rosszat mondjak. Úgy gondolom ezt a jövőben könnyebben nem tudom oldani. Mindenképpen nagy előny, hogy saját gyorsaságom szerint haladhatok az órákon, nem kell attól tartanom, hogy lemaradok esetleg a csoporttársaimtól. Jónak tartom azokat a plusz feladatokat, melyet akkor kapok, ha teszt írás során nem 100%-osan oldottam meg a gyakorlatot. Ezekkel a feladatokkal biztos, hogy megtanulom azt, amit eddig nem tisztáztam le magamban. Előnyös számomra az, hogy az órarendet változtatni lehet - akár hetente is - ezzel is megkönnyítve a tanulók dolgát. Hiszen, ha már előre tudom, hogy a következő héten nem érek rá a megadott időpontban, akkor megírok egy másik órarendet. Ez csoportos foglalkozás esetén nem lenne megoldható és még le is maradnék az anyaggal.

Molnárné Navratil Tímea


Egy hónapja tanulok a nyelviskolában, ami minden eddigi angol tanulási próbálkozásaimtól eltér. Nagyon örültem, hogy először azzal kezdődött a tanfolyam, hogy megtanítottak tanulni. Már ekkor felismertem a korábbi kudarcaim okát. A módszer eredményességét a tanfolyam során megtapasztaltam hamarosan, amikor egyre több új szót kellett elsajátítani. Még az elején működtek a régi reflexek, a memorizálás, amitől sokat fájt a fejem és gyakran jött rám kínzó ásítozás. A felügyelő tanár ezt észrevéve visszavezetett arra a pontra, ahol ez kezdődött és kiderült, hogy helytelenül tanulom a szavakat. A szótisztázás helyes elsajátítása óta ez a jelenség teljesen elmúlt és ma már nem „szótár szerűen” jönnek fel a szavak, hanem „értelem szerűen” és így sokkal könnyebb kommunikálni. Azóta soha nem álltam fel fáradtan még négy óra elteltével sem, hanem azt sajnálom, hogy be kell fejeznem a tanulást, mert vár a kötelesség. Élvezet így tanulni!

Rendek Mária


Mint tudjuk minden kezdet nehéz, ennek fényében kezdtem meg szeptemberben tanulmányaimat. Az első hét eltelte után már maga a „tanulásról” másképp vélekedtem. Lehet, hogy nem is olyan rossz dolog a tanulás?! Pár nap múlva azon kaptam magam, hogy megpróbálom a magam körüli tárgyak nevét „egyszerű” mondatokba foglalni (természetesen angolul). Első igazi élményem a páros gyakorlat volt, ahol angolul kellett kérdezni, illetve válaszolni. Később a rádiót hallgatva vettem észre, hogy megértek dolgokat, na jó csak pár szót és mondatot. Ez is jó érzéssel töltött el. Tetszett az is, hogy tudok angol szöveget olvasni és írni (bár a helyesírásom hagy maga után némi kivetnivalót, de sebaj). Lényegében örülök, hogy itt tanulhattam elsősorban azért, mert megszerettették velem a tanulást. Másrészt a nyaralások tartalma is megváltozik majd (talán) ezután. ? Lehet tudok pár szót váltani a „bennszülöttekkel”?
Ja, és köszönöm a velem foglalkozó felügyelőknek a türelmét!

Belovics Bea

Lezártam a kezdő angol nyelvtanfolyamot! Azért jelentkeztem rá, mert az angolt, mint világnyelvet „illik” beszélni, és a diplomámhoz is szükséges. Jól éreztem magam ebben az iskolában, mert saját tempóm szerint tudtam haladni és akkor jöttem tanulni, amikor időm engedte. Általában mindent szeretek önmagamtól tanulni, a saját tapasztalataimon keresztül tanulok és fejlődök leginkább. Itt önmagam lehettem, rajtam múlt mit, mennyire jól és milyen tempóban sajátítok el. Szerintem ez egy kiváló módszer az oktatásban, jó volna, ha ezt máshol is tanítanák, az értelmetlen magolás helyett. Mivel itt a kezdők szinte csak nyelvtant tanulnak, sokat segíthet az otthoni kiegészítő tanulmányok folytatása, ami a beszédkészségen is javíthat: angol nyelvű TV csatorna nézése, esetleg kazetták hallgatása. Nekem sokat segített egyszerű angol nyelvtant használó könyvek olvasása.

Köszönettel:
György Ildikó


Nem csak ebben a részben, hanem az egész tanfolyamon az a legpozitívabb számomra, hogy mindent itt tanulok meg, nem egyedül „küzdök” otthon a házi feladatokkal. A szavak, a nyelvtan sokkal jobban megmarad bennem az állandó begyakoroltatás és számonkérés miatt. Merek beszélni, még akkor is, ha tudom, hogy nem jó amit mondok. Nekem most ez a legfontosabb! Még messze vagyok a végétől, de ez az első alkalom, hogy az angolt „szeretem” tanulni. Eddig utáltam – mint második nyelv – mert muszáj volt tanulnom, most viszont látom, hogy haladok, van sikerélményem!

Kovács Nikoletta
 
Angol NyelvtanfolyamElérhetőségeinkAngol NyelvtanfolyamAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.