Angol szavak

Az angol nyelv megtanulásának nagyon fontos eleme az angol szavak megértése és megtanulása.

De hogyan is tanuljuk meg az angol szavak jelentését?

Talán magoljuk be? Mondogassuk magunkban százszor az angol és magyar szavakat felváltva?
Ez nem túl működőképes! Ha ezt csináljuk, akkor csak beteszünk a fejünkbe egy gépbe, ami azt tudja, hogy pen = toll. És ha meglátjuk azt a szót, hogy pen, akkor először a magyar szó fog eszünkbe jutni, nem az angol szó jelentése. Így nekünk még az elménkben le kell fordítanunk azt a szót. De mire ezt a folyamatot végigcsináljuk, akkorra már a beszélgető partnerünk egy mondattal odébb jár, és azt sem tudjuk, hogy mit mondott!
Ez nem igazán jó módszer!

Mi a helyes megoldás?
Ne a magyar szót kapcsoljuk az angol szóhoz, hanem a jelentését. Így nem kell lefordítanunk a fejünkben, mivel egyből a jelentése ugrik be.

Hogyan tudjuk ezt megtenni?

A legegyszerűbb módja, hogy az angol szavakat mondatokba foglaljuk. Ha még nem ismerünk elég angol szót, hogy értelmes mondatokat tudjunk mondani a szóval, akkor azt is csinálhatjuk, hogy magyar mondatokat mondunk, és a megtanulandó szót belerakjuk a magyar mondatba.
Például ha azt a szót akarjuk megtanulni, hogy table, ami azt jelenti, hogy asztal, akkor a következő mondatot mondjuk: A table a szoba közepén van. Ilyen, és ehhez hasonló mondatokat mondunk addig, amíg teljesen meg nem értjük az angol szó jelentését.
Így az angol szavak tanulásánál nem egy gépbe tesszük bele a szó jelentését, hanem ténylegesen megértjük azt.

Az angol szavak tanulásánál megkönnyítheted a megértést azzal, ha közben rajzolsz, vagy képeket nézel a szavak jelentéséről. Így sokkal könnyebben meg tudod tanulni az angol szavak jelentéseit.
 
Angol NyelvtanfolyamElérhetőségeinkAngol NyelvtanfolyamAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.