Angol tanulás

Sokan szeretnénk idegen nyelveken beszélni. Ahhoz, hogy megtanuljunk például angolul, több dolog szükséges.
Először is el kell határoznunk, hogy milyen célból akarunk megtanulni angolul! Ha csak azért, hogy legyen egy nyelvvizsgánk, akkor felkészülhetünk arra, hogy nehéz lesz az angol tanulás! Viszont ha azzal a céllal tanulunk, hogy ezt a nyelvet használni fogjuk az életben, akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz az angol tanulás közben.
Tehát először határozzuk el, hogy milyen célból tanulunk!

Aztán elegendő időt kell szánnunk a tanulásra! Ha hetente egy órában akarunk angolul tanulni, akkor elég sokáig fog tartani ez a folyamat!
Az angol tanulás akkor a leghatékonyabb, ha intenzíven, hetente 10-15 órát foglalkozunk vele!
Képzeljük csak el, hogy amikor gyerekként tanuljuk a magyar nyelvet, akkor sem csak heti 1-2 órát foglalkozunk a tanulásával. Intenzíven oktatnak minket a szüleink nap mint nap. Ez így működik az angol tanulás során is. Akkor a leghatékonyabb, ha minden nap foglalkozunk vele!

Az angol tanulás következő eleme az angol szavak megértése és megtanulása. Rengeteg szót kell megértenünk, ha tudni akarunk beszélni.
Az angol szavaknak nem csak egy jelentésük van, hanem legtöbbször nagyon sok. Tehát a szavak tanulása során érdemes megtanulni az összes jelentését egy-egy szónak. Hiszen ha csak egy jelentését ismerjük a szavaknak, akkor ha egy másik szövegkörnyezetben találkozunk vele, ahol egy másik jelentését használják, akkor nem fogjuk megérteni az adott szöveget. Tehát érdemes tudni a szavak összes jelentését.

Továbbá szükséges az angol nyelvtan ismerete is. Ugyanis az angolok más szabályok szerint rakják egymás mellé a szavakat, mint a magyarok. Ha nem tudjuk, hogy hogyan szerkesztenek mondatokat az angol nyelvben, akkor nem fognak minket megérteni. Tehát ahhoz, hogy ki tudjuk fejezni a gondolatainkat angolul, ismernünk és tudnunk kell az angol nyelvtant.

Az angol tanulás során gyakoroljunk sokat beszélni. Ne csak a könyveket bújjuk, és hallgassuk az angol szövegeket, hanem beszéljünk! Csak így tudunk minél hamarabb kommunikálni, ha gyakorolunk!
 
Angol NyelvtanfolyamElérhetőségeinkAngol NyelvtanfolyamAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.